ESD-gulve, ledende gulve
Vi har mange års erfaring indenfor ESD-gulve – den erfaring deler vi gerne med dig, så du er sikker på at få det rigtige ESD-gulv.

Ved valg af ESD-gulv er der flere ting, man bør tage med i sine overvejelser.

Allerførst skal man sikre sig, at man ikke falder i den klassiske fælde, hvor begreberne ESD-gulv, ledende gulv og antistatisk gulv blandes sammen!

De fleste moderne gulvbelægninger er antistatiske. Og vi kan ikke sige det for tit: Et antistatisk gulv er IKKE et ESD-gulv! Et ESD-gulv er det samme som et elektrisk ledende gulv.

Når du læser dette, er det sikkert fordi du har brug for et gulv, der kan aflede statisk elektricitet fra medarbejdere og udstyr på en sikker og kontrolleret måde. Det kan et ledende gulv / ESD-gulv.

Når det er på plads, bør man overveje hvilke egenskaber man ønsker ud over de ESD-mæssige. I langt de fleste tilfælde er en PVC/vinyl-belægning, der er limet på undergulvet en rigtig god løsning, som tåler alm. gangtrafik og lettere trafik med rulleborde, løftevogne og andet rullende grej. I tilfælde hvor der er tale om tungere trafik med f.eks. gaffeltrucks og måske lidt hårdhændet håndtering af paller og lignende, vil en udstøbt epoxy-belægning sikkert være det rigtige valg.

Går man efter en enklere og mere økonomisk løsning, kan en ledende PUR-gulvmaling være løsningen. Og endelig er der ESD-fliser til løs udlægning. Det er en lidt dyrere løsning, men den har den helt store fordel, at den kan anvendes midlertidigt og fjernes igen og genbruges et andet sted uden at efterlade spor. Dette kan være særlig interessant hvis man bor i lejede lokaler.

I alle tilfælde gælder det om at finde det bedst egnede produkt mht. slidstyrke og vedligehold, men samtidig et produkt som opfylder kravene til ESD-sikring – og bliver ved med det!

Uanset hvilken løsning man vælger, er det en god idé at tage udgangspunkt i at produktet skal kunne opfylde ESD-normen EN-61340-5-1.

Vi kan tilbyde alle de nævnte løsninger i samarbejde med erfarne og professionelle gulvlæggere. Vi har den nødvendige viden og måleudstyret, så vi efterfølgende kan lave kvalitetssikring og dokumentere, at dit nye gulv har netop de ESD-egenskaber, som var grunden til at du valgte denne gulvtype.

Anvendelse af ESD gulve er blevet mere almindeligt i takt med at flere virksomheder håndterer følsom elektronik som et led i deres produktion og det er interessant, at den samlede pris for en ESD gulvbelægning ofte ikke er meget højere end for en tilsvarende almindelig gulvbelægning.

Kontakt os gerne for en dialog om dit ESD-gulv – hellere før end efter, det er lagt!

ESD-gulvbelægning til løs udlægning - Gør det selv med "svalehale-samling".
ESD-gulvflise med ESD-logo som kan lægges sammen med ECOSTAT®-DF Puzzle 6.0 ESD-fliser.
Skråkant giver en pæn afslutning på et gulv af ECOSTAT®-DF Puzzle 6.0 ESD-fliser. Skråkanten er en flise i halvt format = 365 x 310 mm
Hjørne-skråkant giver en pæn afslutning på et gulv af ECOSTAT®-DF Puzzle 6.0 ESD-fliser. Hjørne-skråkanten er en flise i kvart format = 310 x 310 mm
ESD-gulvmåtte af 2 mm PVC med afrundede hjørner til udlægning lokalt ved arbejdsplads.
Måtten er forsynet med 2 x Ø10 mm trykknapper og der medfølger 3 m tilslutningsledning med 1 MΩ sikkerhedsmodstand.
ESD-måtterne kan også leveres i specialmål - forhør venligst nærmere.
PVC banevare, specielt udviklet til elektronikindustrien. Tåler høj belastning. De elektriske egenskaber er konstante og uafhængige af den anvendte klæber.

Tilbydes både  som komplet færdigmonteret projekt eller leveret i ruller til egen montage. Forhør venligst nærmere.

Slidstærk polyamid-banevare, specielt til anvendelse i kontorer, laboratorier m.m. med krav om ESD-sikring.

Giver de akustiske fordele fra et gulvtæppe, samtidig med at fuld ESD sikring opnåes.
Ekstra kraftigt gør-det-selv gulvbelægningssystem til løs udlægning.

Materiale: 2-lags Gummi.
Elektrostatisk dissipativ gulvbelægning - volumenledende.
Tykkelse 3,5 mm.
Gør-det-selv gulvbelægningssystem til løs udlægning.

Materiale: 2-lags Gummi.
Elektrostatisk dissipativ gulvbelægning - volumenledende.
Tykkelse 2,0 mm.
Afledende ergonomisk gulvbelægning til stående arbejde i ESD-zoner med hårdt gulv – aflaster led og muskler.

Ergonomiske måtter fås også med gule skråkanter eller med "interlocking" system.
Afledende ergonomisk gulvbelægning til gående arbejde i ESD-zoner med hårdt gulv – aflaster led og muskler.
ESD-gulvmåtte af gummi med afrundede hjørner til udlægning lokalt ved arbejdsplads. Måtten er forsynet med 2 x Ø10 mm trykknapper og der medfølger 3 m tilslutningsledning med 1 MΩ sikkerhedsmodstand.
Nyhedsbrev Tilmelding