Renrumsemballage
Mange produktionsvirksomheder med renrumsmiljøer kræver, at dele sendes og åbnes i deres sterile eller rene rum. I begge tilfælde er der behov for specielle emballagematerialer, der overholder retningslinjerne for forureningskontrol, for ikke at bringe integriteten af de kritiske miljøer i fare.

Dette ses især inden for industrier som elektronik, rumfart, medicinsk udstyr, medicinalindustrien og bilindustrien hvor producenterne lægger stor vægt på renligheden af deres produkter. Hvis ikke renheden kan opretholdes frem til slutdestinationen, går fordelene ved ren fremstilling tabt på grund af valget af den forkerte emballage.

Renlighed er et relativt begreb baseret på den industri, produktet er beregnet til at blive brugt i. Slutbrugere af medicinsk udstyr kan acceptere submikron partikler, hvis de er blevet gammabestrålet. Halvleder-slutbrugere kan tillade bakterier på produktet, hvis det ikke ændrer ledende egenskaber. Det er vigtigt at identificere det kritiske punkt. Er det partikler, er det fugt, er det oxidation, er det ESD fra en statisk ladning, er det alt ovenstående eller en blanding?

Antistatiske materialer er gode til at reducere partikeltiltrækning og ESD-hændelser, men kan nogle gange forårsage en termogen reaktion i medicinske applikationer.

Polyethylen bruges i renrum over hele verden til enhver tænkelig anvendelse. Den primære årsag til dens universelle brug er meget bred anvendelighed og lave omkostninger.

Der findes mange former for polyethylen: lav densitet (LDPE), medium densitet (MDPE), høj densitet (HDPE) og antistatisk lav densitet (SDLDPE). Kemisk og fysisk ren polyethylenfilm er fremstillet udelukkende ved at bruge en specialiseret ren harpiks, der ikke indeholder genslibning, slip eller antiblokeringsmiddel. Polyethylen har et lavt smeltepunkt og er let varmeforseglet, hvilket gør det til et almindeligt valg som det indre lag i de fleste laminerede strukturer.

Rene polyethylenposer og rørfolie fås i forskellige bredder, farver og tykkelser. Alle fås med eller uden antistatiske egenskaber.

Nylon er en blæst film ekstrudering. Fordelene ved nylonfilm er: sejhed, vakuumforsegling og en passende gasbarriere. En ulempe ved Nylon er, at det er hygroskopisk. Dette gør den til en dårlig fugtbarriere, og den har et højt smeltepunkt, hvilket kan give varmeforseglingsvanskeligheder. Rene nylonplader, slanger og poser fås i forskellige bredder.

Coekstruderet nylon/polyethylen er et visuelt klart, fugt- og gasbarrieremateriale, der er rimeligt sejt, punkteringsbestandigt og vakuumforsegleligt. Coekstrudering er en proces, hvor disse to materialer samtidig presses gennem den samme matrice og danner et enkelt ark.

Det resulterende produkt har karakteristika for begge materialer: visuel klarhed, gasbarriere, sejhed og fugtbarriereegenskaber. Det bruges, når der kræves en fugt- og gasbarriere, men produktet skal forblive synligt inde i posen. Disse film er typisk blevet fremstillet med en lille mængde slipmiddel og er generelt ikke tilgængelige i antistatiske versioner. Coekstruderede nylon-/polyethylenposer og -plader fås i forskellige størrelser.

Metaliseret polyester / antistatisk polyethylenlaminat giver en lille mængde fugt- og gasbarrierebeskyttelse, samtidig med at indholdet beskyttes mod ESD-skader.

Polyester med et tyndt lag aluminium sputteret på overfladen er lamineret til antistatisk polyethylen. Den resulterende struktur kan bruges til at lave en (shielding)pose, der danner et Faraday-bur omkring ESD-følsom elektronik og kan varmeforsegles. Materialet er delvist gennemsigtigt, så indholdet af emballagen, inklusive stregkoder, kan læses gennem posen.

Kontakt os med dine ønsker, krav og udfordringer - vi samarbejder med flere producenter af renrumsfolie, poser, rørfolie m.m.
Ingen varer
Der er ikke fundet nogen varer ud fra de valgte kriterier
Nyhedsbrev Tilmelding