Nålefilt
God ESD-sikring starter i gulvhøjde!
Den primære jording af medarbejdere i et ESD-sikret område bør ske via fodtøj og gulv. Derfor er gulvbelægningen en af de vigtigste faktorer i forbindelse med ESD-sikring. I kontormiljøer, udviklingsafdelinger og lignende, hvor der ofte stilles krav til akustik og udseende tilbyder vi ESD-Nålefilt som har mange af et almindeligt gulvtæppes egenskaber, samtidig med at der kan opnåes ESD-sikring der lever op til EN-61340-5-1.

Et antistatisk gulv er IKKE et ESD-gulv! Det er desværre en almindelig, men ikke desto mindre fejlagtig opfattelse, at et antistatisk gulv er det samme som et ESD-gulv – det er det IKKE! De fleste moderne gulvbelægninger er antistatiske – det betyder i praksis blot, at der ved almindelig færdsel på belægningen ikke genereres mere end højst 2000V – hvilket nogenlunde er grænsen hvor en person kan mærke en elektrostatisk udladning uden at føle ubehag. En antistatisk gulvbelægning er ikke i stand til at AFLEDE en elektrostatisk ladning fuldstændig. Og AFLEDNING er jo lige præcis det det handler om i ESD-mæssig sammenhæng – at aflede/bortlede en eventuel statisk ladning på en kontrolleret måde. Det kan en ESD-gulvbelægning.

ECOSTAT DF Centra-NV er et ESD-gulvtæppe. Gulvet bygges op på stedet, med en ledende primer der udgør et horisontalt ledende lag og dermed kan bortlede en statisk elektricitet.  Selve tæppet limes oven på dette ledende lag med en speciel klæber, og giver via de indvævede ledende Dorix-fibre vertikalt ledende egenskaber der forbinder overfladen med den ledende primer.  Den færdige gulvopbygning opretholder på denne måde den korrekte modstand til jord <109 Ω, dog typisk RGP mellem 106 - 108

ZENITECH tilbyder komplette færdiginstallerede ESD-Nålefiltgulve med certifikat og måleskema, som dokumenterer at gulvets elektriske egenskaber er i overensstemmelse med EN61340-5-1.
Slidstærk polyamid-banevare, specielt til anvendelse i kontorer, laboratorier m.m. med krav om ESD-sikring.

Giver de akustiske fordele fra et gulvtæppe, samtidig med at fuld ESD sikring opnåes.
Nyhedsbrev Tilmelding