Opret ny kontoGlemt kodeord

Håndledsbånd og ledninger

Håndledsbånd er ifølge gældende ESD-standarder obligatorisk ved siddende arbejde i EPA-områder.
De tilhørende ledninger er alle forsynet med sikkerhedsmodstande, der beskytter brugeren ved spændingsniveauer svarende til almindelig elforsyning - hvis uheldet skulle være ude, og man berører en strømførende ledning, begrænser modstanden på 1 MegaOhm strømmen gennem kroppen til et ikke-farligt niveau.
ESD håndledsbånd bliver i daglig tale også kaldt ESD armbånd eller Antistatisk armbånd.

ESD jordingsledning med 10 mm trykknap og stikprop
Metalhåndledsbånd - justerbart
Engangs håndledsbånd
Varenummer: 2060.5410.K
Spiralledning til håndledsbånd - ekstra lang 3,6 M
Varenummer: 2101.752.3.10.1
Spiralledning til håndledsbånd
Spiralledning til håndledsbånd - Mini
ESD-service-kit, rød
Varenummer: 2400.700.KIT

Mere om håndledsbånd...

Antistatisk armbånd, ESD armbånd, Håndledsbånd.. Ja kært barn har mange navne, men de fleste ville nok allerhelst være helt fri for det.

Desværre er håndledsbåndet den simpleste og meste effektive måde at potentialudligne en person der sidder ned og arbejde.
Når potentialudligningen er udført korrekt sørger den for at der ikke er spændingsforskel mellem personen og de komponenter der arbejdes med. Kun ved korrekt potentialudligning kan ESD-skader undgåes.

Standarden på området hedder DS/EN 61340-5-1, og fortæller alt om grænseværdier, og hvordan der skal måles og kontrolleres.

Det vigtigste er dog til enhver tid at udstyret bruges korrekt, og for brug af håndledsbånd til ESD-sikring er den simple regel:

Først på - Sidst af.

Du skal allerede inden du sætter dig på stolen ved din arbejdsplads tilslutte håndledsbåndet, og naturligvis have det om armen.

Når du forlader arbejdspladsen, er det sidste du gør - efter at have rejst dig fra stolen, at afmontere håndledsbåndet fra stikket på bordet eller bordmåtten.


Om Zenitech.dk

ZENITECH er en handelsvirksomhed med speciale indenfor ESD og Renrums produkter. Vi tilbyder ikke alene Europas bredeste program indenfor ESD udstyr til sikring af danske elektronik-arbejdspladser, men også ESD-rådgivning og auditering. Forbrugsstoffer og specialprodukter til klassificerede RENRUM og kontrollerede omgivelser er vores andet speciale.

Åbningstider

Mandag:8.00 - 16.30
Tirsdag:8.00 - 16.30
Onsdag:8.00 - 16.30
Torsdag:8.00 - 16.30
Fredag:8.00 - 15.00

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produkter kan du kontakte os på: info@zenitech.dk eller

ZENITECH ApS   ·   Kokholm 3B   ·   DK-6000 Kolding   ·   +45 9617 0818   ·   info@zenitech.dk   ·   Om Cookies
0 varer i kurven