Emballage

ESD Sikker emballage er generelt dækket af DS/EN 61340-5-3 der sætter krav op til de forskellige emballagetyper. Relevante målemetoder forefindes DS/EN 61340-2-3.

Emballage er generelt delt op efter afledningsevne – altså elektrisk modstand:

Ledende (Conductive)  Rs/Rv/Rp-p < 1 x 104Ω (10KΩ)

Skærmende (Shielding)  Rs/Rv  < 1 x 103Ω (1KΩ) (+Yderligere krav!)

Afledende (Dissipative)  Rs/Rv/Rp-p ≥ 1  x 104Ω til < 1 x 1011Ω (10KΩ-100GΩ)

Isolerende (Insulative)  Rs/Rv/Rp-p > 1 x 1011Ω (100GΩ)  (Bemærk: Uegnet ifm. ESD / EPA)
Indenfor emballage findes der et væld af forskellige typer – både de ”standardiserede” i form af f.eks. plastkasser og skærmposer, men også mange emballager der i en eller anden grad er fremstillet til meget specifikke opgaver.

De standardiserede kan man finde færdige måleopstillinger til i standarden, ofte med brug af enten 63mm/2.25kg standardprober – eller ringprober til mere specielle overflade eller volumenmodstandsmålinger, på især relativt svagt ledende emballagetyper.

På de specialtilpassede emballager må man ofte tage udgangspunkt i kvalifikation af råvarer, og så evt. tilpasse standardiserede målemetoder til formålet. Når man gennemgår en sådan proces, er det væsentlige naturligvis at overholde de overordnede krav til ledeevne, og så ellers sørge for at dokumentere de valg man foretager mht. ESD-kvaliteter, så en evt. audit kan se at der er gjort tanker og foretaget teknisk fornuftige valg.


Nyhedsbrev Tilmelding