Antistatisk kontra ESD

16. april 2015
Antistatisk kontra ESD
Antistatisk og ESD er to forskellige ting!

Begreberne antistatisk og ESD bliver ofte forvekslet - og det kan blive dyrt!

God ESD-sikring starter i gulvhøjde!
Den primære jording af medarbejdere i et ESD-sikret område bør ske via fodtøj og gulv. Derfor er gulvbelægningen en af de vigtigste faktorer i forbindelse med ESD-sikring. I almindelige produktionslokaler anbefales et fastmonteret ESD-vinylgulv, som er meget homogent og har den korrekte ledeevne  og modstand.

Et antistatisk gulv er IKKE et ESD-gulv! Det er desværre en almindelig, men ikke desto mindre fejlagtig opfattelse, at et antistatisk gulv er det samme som et ESD-gulv – det er det IKKE! De fleste moderne gulvbelægninger er antistatiske – det betyder i praksis blot, at der ved almindelig færdsel på belægningen ikke genereres mere end højst 2000V – hvilket nogenlunde er grænsen hvor en person kan mærke en elektrostatisk udladning uden at føle ubehag. En antistatisk gulvbelægning er ikke i stand til at AFLEDE en elektrostatisk ladning. Og AFLEDNING er jo lige præcis det det handler om i ESD-mæssig sammenhæng – at aflede/bortlede en eventuel statisk ladning på en kontrolleret måde. Det kan en ESD-gulvbelægning.

ECOSTAT DF Duo 2.0 er en to-lags ESD-vinylbelægning. Den underste del har horisontalt ledende egenskaber og kan dermed bortlede en statisk elektricitet, den øverste del har punktvis vertikalt ledende egenskaber og forbinder dermed det øverste lag med det nederste lag men opretholder den korrekte modstand til jord på <1 Giga Ohm, dog typisk mellem 1 og 100 Mega Ohm. Ecostat DF Duo 2.0 leveres i flere farver efter ønske.

ZENITECH tilbyder komplette færdiginstallerede ESD-vinylgulve med certifikat og måleskema, som dokumenterer at gulvets elektriske egenskaber er i overensstemmelse med den internationale ESD-standard EN61340-5-1.

Kontakt os for yderligere oplysninger og rådgivning om korrekt valg og installation af ESD-gulv.
Nyhedsbrev Tilmelding